Trendaavat luontaistuotteet

Olet varmaan huomannut, että erilaiset luontaistuotteet ovat ottaneet jättiloikan digimyynnin mukana. Markkinoille on tullut jopa satoja verkkokauppoja, jotka kauppaavat erilaisia luontaistuotteita.

Yksi tämä ilmiön uusista trendituotteista koko Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on hampusta valmistettavat CBD-öljyt. Näillä öljyillä on useita terveyteen positiivisesti vaikuttavia aineita eikä lainkaan sitä huumaavaa aineosaa. Siksi CBD-öljyt ovatkin nosteessa, toisaalta niiden vaikutuksen kautta, ja toisaalta tuon hampun nimen voimin. Lue lisää täältä, miksi CBD-öljyistä on tullut niin suosittuja.

Mikä sitten on syynä että luontaistuotteet kuten CBD-öljyt ovat nostaneet suosiotaan? Digimaailman aikakaudella voisi kuvitella aivan erilaisten tuotteiden nousevan trendien aallonharjalle. Yksi syy on siinä, että viimeisten parin vuosikymmenen aikana Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa on noussut ajatus itsensä kehittämisestä ja itsestään huolehtimisesta ykköseksi. Luontaistuotteet tarjoavat tähän kehitykseen useita vaihtoehtoisia tapoja, jotka ovat myös sosiaalisesti hyväksyttyjä. Siinä missä ennen saatettiin ottaa erilaisia täytteitä kasvoihin ja muihin kehonosiin, on 2020-luvulla menty enemmän kohti luonnollisuutta, myös kauneuden ja hyvinvoinnin palveluissa. Myös erilaiset itsensä kehittämiseen liitttyvät retriitit ja nettikurssit ovat nousseet trendaaviksi palveluiksi.

Hyvinvointi valtavirtaan

Esimerkiksi Suomessa ravintolisät tulivat voimakkaasti kuvioihin jo 2010-luvun alussa ja esimerkiksi 2012 64% suomalaisista naisista käytti ravintolisiä ja 43 % miehistä. Sittemmin koko 2010-luku merkitsi hyvinvoinnin palveluiden ja tuotteiden kannalta niiden valtavirtaistumista. Tuotteet tulivat saataville marketteihin ja jokaisessa isommassa kuntosalissa oli saatavilla myös erilaisia hyvinvointipalveluita. Myös treenivaatteista tuli arkivaatteita.

Jos ruokaan kiinnitettiin 2000-luvun alussa huomiota koulujen tasolla ja puhuttiin ruokaympyröistä, viimeiset vuodet ovat tuoneet ruokakeskusteluun paljon enemmän sisältöä ja väriä, ja siinä ovat olleet apuna monien suoratoistokanavien erilaiset ruokaohjelmat. Ruoka ei ole enää vain nälän vastine, vaan tapa olla sosiaalinen ja nauttia elämästä.

Edullista hyvinvointia

Hyvinvointiharrastuksiin ei välttämättä tarvitse käyttää penniäkään – kuten vaikkapa luonnossa samoiluun, villiyrttien ja metsämarjojen keruuseen (ja syömiseen) tai avantouintiin. Hyvinointia on nykypäivänä jo se, että osaa pysähtyä hetkeksi ja olla ilman sitä digitaalista laitetta ja infoähkyä.

Viimeinen vuosikymmen on osoittanut kehon ja mielen olevan ennenkuulumattomilla tavoin yhteydessä ja uudet tutkimukset ovat purkaneet myyttejä ruumiinosien keskinäisestä riippumattomuudesta esimerkiksi osoittamalla suolistolla olevan suuri vaikutus sydän-, aivo- ja mielenterveyteen.

Kaloreita laskettiin vielä innokkaasti muutamia vuosia sitten, mutta 2020-luvulla ollaan asiaa lähestytty enemmän kokonaisvaltaisesti ja ymmärretty, että jokainen meistä on yksilö, ja siten ei ole yksittäistä oikeata tai väärää tapaa, vaan jokaisen tulee löytää se oma tapa voida hyvin. Hyvinvointi on kokonaisuus joka koostuu niin monesta osatekijästä, että vain yhden asian nostaminen toisten yläpuolelle ei tuo ratkaisua.

Hyvinvointi ja kauneus

On se sitten CBD-öljy tai jokin vitamiini tai hivenaine, ne ovat tulleet entistä lähemmäksi myös kauneudenhoitoa. Tässäkin digitaaliset älylaitteet tuovat saataville sovelluksia, jotka neuvovat oikeiden tuotteiden ja ainesosien käytössä. Enää ei lähdetä kirjastoon tai Googlata, vaan ladataan sopivat sovellukset ja sitä kautta saadaan entistä tarkempaa tietoa. Suosittelemme kuitenkin käymään myös paikallisen luontaistuoteasiantuntijan puheilla erikoisliikkeessä. Näissä useimmiten on enemmän tietoutta kuin tavallisen marketin osastolla.

Kollageenijauheet ja ihon ja hiusten kuntoon vaikuttavat luontaistuotteet ovat tulleet jäädäkseen, ja nappien määrä aamiaislautasella vain kasvaa. Popsimme jatkossa yhä enemmän lisäravinteita, jotka lupaavat tukea hiustenkasvua (biotiini), parantaa ihonväriä (beetakaroteeni) ja pehmentää ihoa (kalaöljyt), ja häädämme turvotusta muun muassa kofeiinia sisältävillä kapseleilla.

https://anna.fi/lifestyle/kauneus/kauneudenhoidon-trendit-2020-joko-tunnet-aktiivihiilituotteet-ja-3d-kasvonaamiot

Elintason nousu on myös yksi selittävä syy tälle kehitykselle. Kun meillä on enemmän aikaa itsellemme ja samalla myös enemmän rahaa käytettävissä, on itsensä hoitamisen trendi ja elintason nousu lisänneet terveystuotteiden kysyntää ja tarjontaa. Toinen trendi, joka liittyy selvemmin elintason kohoamiseen kuin varsinaiseen tarpeeseen on ihonhoitotuotteet, kuten kollageenivalmisteet. Niillä voidaan pitää ihoa nuorekkaana ja kimmoisana ja ehkäistä ennenaikaista vanhenemista.