Maksutavat

Samalla kun kansainvälinen kauppa lisääntyy ja netti kehittyy, kehittyvät myös maksutavat. Aiemmin olivat mahdollisuuksina Suomessa pankkisiirto, suora pankkimaksu, korttimaksu ja postitse postiennakko ja ulkomaille käytännössä vain luottokorttimaksu. Tämä on muuttunut.

Suomessa

Suomalaisilla sivustoilla voit useimmilla maksaa kaikkien suomalaisten pankkien tunnuksilla, luottokorteilla, monilla osamaksuilla ja erilaisilla suoramaksusiirroilla ja mobiilimaksamisella – vaihtoehtoja tulee lisää tasaisesti.

Samalla kun vaihtoehtoja tulee lisää, myös niiden kulut ovat pienentyneet, ainakin ostajan suuntaan. Tulevaisuuden trendi on mobiiliostaminen.

Turvallinen maksaminen verkossa

Kortti on turvallinen maksutapa kaikessa verkkomaksamisessa, kunhan korttia käytetään samalla huolellisuudella kuin kaikessa muussakin asioinnissa. Verified by Visa ja MasterCard SecureCode -todentamispalvelut todentavat molemmat kaupan osapuolet luotettavasti. Todentamispalvelun käyttäminen vastaa kortinhaltijan allekirjoitusta.

Jos haluat maksaa kortilla sellaisen verkkokaupan ostoksia, joka ei kuulu Verified by Visa tai MasterCard SecureCode -palvelun piiriin, sinun kannattaa noudattaa verkkomaksajan muistilista ohjeita.