Laajakaista ja nykyaikaiset verkkokaupat – mitä tekniikka on tuomassa tarjolle

Laajakaistan nopea yhteys ja nykyaikainen tekniikka ovat mullistaneet verkkokaupan toiminnan. Tässä muutamia esimerkkejä siitä, mitä tekniikka on tuomassa tarjolle:

 1. Virtuaalitodellisuus ja lisätty todellisuus: Virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) ovat uusia teknologioita, joita voidaan hyödyntää verkkokaupassa. Esimerkiksi verkkokaupassa voidaan käyttää AR-teknologiaa, jolla asiakas voi nähdä tuotteen 3D-mallina reaaliajassa ja tarkastella sitä eri kulmista.
 2. Älykkäät algoritmit: Tekoäly (AI) ja koneoppiminen mahdollistavat älykkäät algoritmit, jotka voivat analysoida käyttäjän ostoskäyttäytymistä ja tarjota yksilöllisiä tuote-ehdotuksia asiakkaalle.
 3. Chatbotit: Chatbotit ovat automatisoituja keskusteluohjelmia, jotka voivat auttaa asiakkaita verkkokaupassa. Ne voivat vastata yleisiin kysymyksiin ja tarjota tukea asiakaspalvelussa.
 4. IoT: Internet of Things (IoT) tarkoittaa esineiden internetiä, jossa fyysiset esineet voivat kommunikoida keskenään ja verkossa. Esimerkiksi älykoti-tuotteet ja älykellot voivat lähettää verkkokaupalle tietoa asiakkaan käyttäytymisestä ja tarjota personoitua markkinointia.
 5. Nopea toimitus ja pakettiautomaatit: Laajakaistan nopea yhteys ja IoT-teknologia mahdollistavat nopean ja tarkan toimituksen asiakkaalle. Pakettiautomaatit ovat myös yleistyneet, mikä helpottaa pakettien noutoa ja lisää verkkokaupan käyttömukavuutta.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä teknologia on tuomassa tarjolle verkkokaupassa. Teknologian kehitys jatkuu kuitenkin jatkuvasti, joten tulevaisuudessa verkkokaupan toiminta voi olla vieläkin monipuolisempaa ja käyttäjäystävällisempää.

Suomalaiset ja suoratoisto

Suomessa on myös tarjolla erilaisia kotimaisia suoratoistopalveluita, kuten Elisa Viihde, C More ja Ruutu, jotka tarjoavat suomalaisille kuluttajille suosittuja kotimaisia tv-sarjoja, elokuvia ja muita viihdetarjouksia.

Tässä on joitakin suosittuja suoratoistopalveluja ja niiden tarjoamia sisältöjä:

 • Netflix: Elokuvia, televisiosarjoja, dokumentteja, animaatioita, stand-up-koomikkoja
 • Amazon Prime Video: Elokuvia, televisiosarjoja, urheilua, dokumentteja
 • Disney+: Disney-elokuvia ja -sarjoja, Marvel-elokuvia ja -sarjoja, Star Wars -elokuvia ja -sarjoja, National Geographic -dokumentteja
 • HBO Nordic: Televisiosarjoja, elokuvia, dokumentteja, stand-up-koomikkoja
 • Viaplay: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • CMore: Televisiosarjoja, elokuvia, urheilua, dokumentteja, lasten ohjelmia
 • YouTube: Videoita eri kategorioista, kuten musiikki, vlogit, elokuvat, televisiosarjat, urheilu, opetusohjelmat ja paljon muuta.
 • SkyShowTime: SkyShowtime on uusi suoratoistopalvelu, joka tarjoaa parasta viihdettä, suurimpia menestyselokuvia ja sarjoja yksinoikeudella. Tutustu maailmankuulujen studioiden uutuuksiin ja suosikkeihin.
 • YLE areena, elokuvia, sarjoja dokumentteja – sarjoissa paljon brittisarjoja kuten Tukahduttava Rakkaus
 • MTV Katsomo ja suomalaiset sarjat kuten Mari Veitola Doc