Toimitustavat

Verkkokaupalle ei riitä, että tuotteet ovat kaupassa näkyvillä ja ostettavissa, vaan ne pitää myös toimittaa asiakkaalle nopeasti, luotettavasti ja kustannustehokkaasti.

Yleisimmät toimitustavat ovat: kotiovelle, läheiseen toimipisteeseen tai noutona liikkeestä. Ketjuliikkeillä voi olla palveluna, että tuotteet voi ostaa netistä ja noutaa paikallisesta ketjun omasta liikkeestä.

Postista/Matkahuollosta nouto

Posti on vähentänyt Suomessa toimintaansa, joten useimmalla suomalaisella paikkakunnalla on useita postin noutopisteitä, jotka voivat olla kaupoissa tai kioskeilla – ole tarkkana kun valitse, minne pakettisi haluat – pienellä virheellä pakettisi on Oulussa Turun sijasta.

Matkahuollon paketit voit noutaa yli 1100 noutopaikasta ympäri Suomea (mm. Matkahuolto, K-Marketit, R-kioskit, Tokmannit ja monet muut yritykset).

ps. Posti säilyttää lähetyksiä 7 päivän ajan. Pakettiautomaattilähetykset ovat noudettavissa viikon.

Postin pakettiautomaatti on helppo tapa vastaanottaa paketteja

Lähetys toimitetaan valitsemaasi pakettiautomaattiin. Tilaus on noudettavissa pääsääntöisesti lähettämistä seuraavana työpäivänä klo 16 jälkeen. Pakettia säilytetään automaatissa 7 päivää sen saapumisesta. Saapumisilmoituksen ja pakettiautomaatin koodin lähetetään tekstiviestillä.

Kotiovelle asti

Monet nettikaupat tarjoavat mahdollisuuden tilata isoja tuotteita kuten televisioita ja sohvia vaikka kotiovelle saakka. Silloin ostaja sopii toimittavan kuriiriliikkeen kanssa, koska paketti kotiin asti saapuu.