Nettikaupat

Ostaessasi netistä, ota myös selvää mistä oikeasti olet ostamassa. Netissä on helppo saada sivu näyttämään joltain toiselta kuin mitä se oikeasti on ja varsinkin maksuvaiheessa tarkasta pariinkin kertaan mitä olet maksamassa ja kenelle.

Jopa 80 % suomalaisista ostaa verkosta vähintäänkin vuosittain. Iso osa suomalaisista ostaa verkosta säännöllisesti ja jopa suosii verkko-ostamista tiettyjen tuoteryhmien kohdalla. Vuonna 2017 suomalaiset ostivat verkosta 4,9 miljardilla eurolla – tästä kuitenkin lähes puolet meni ulkomaisille verkkokaupoille. Suomalaiset kuluttavat ulkomaisissa verkkokaupoissa yhä enemmän rahaa, mikä kertoo siitä, että suomalaisilla verkkokaupoilla on vielä parantamisen varaa; potentiaalia ja mahdollisia asiakkaita markkinoilla riittää.

Suomalaiset ja kansainväliset nettikaupat ja kauppapaikat

Sellaiset kaupat kuin Amazon, eBay, Aliexpress, Whish ovat mm. useampia tuhansia kauppoja ja kauppiaita kerääviä kauppapaikkoja, jotka sitten ottavat maksun kaikesta heillä liikkuvasta tavarasta, mutta jos tavaroiden suhteen syntyy ongelmia – pitää ongelmat selvittää ostajan ja myyjän välisesti, kauppapaikka ei ota välttämättä mitään kantaa itse tuotteeseen. Samanlaisia, mutta huomattavasti pienempiä kauppapaikkoja ovat esim. kotimainen huuto.net ja tori.fi

Ja onhan meillä ihan oma ”kiinakaupp” e-Ville.com