Trustly ja Collector Bank AB aloittavat yhteistyön

Trustly julkistaa uuden kumppanuuden ruotsalaisen verkkopankki Collectorin kanssa. Collector virtaviivaistaa satojen keskisuurien ja suurien pohjoismaisten verkkokauppojen asiakkaitten saamaa maksamiskokemusta lisäämällä Trustlyn suojatut ja heti suoritettavat verkkopankkimaksut kassapalvelutuotteeseensa.

Verkkopankkitililtä maksaminen on suosittua Pohjoismaissa. Esimerkiksi Suomessa joka kolmas ostaja maksaa mieluiten suoraan verkkopankkitililtään.*1 Maksaminen verkkopankkitililtä on myös EMEA-maissa yksi nopeimmin yleistyvistä maksamismenetelmistä. Sen arvioidaan ohittavan suosiossa maksamisen luotto- ja pankkikorttien avulla vuoteen 2022 mennessä.*2

Trustlyn nopean, helpon ja suojatun verkkopankkimaksamisratkaisun avulla Collector-kauppiaat tarjoavat pohjoismaisille asiakkailleen tuttua maksutapaa. Lisäksi Collector tarjoaa korkeita maksurajoja ja heti maksettavia palautuksia. Tämän ominaisuuden on havaittu vahvistavan asiakasuskollisuutta.*3

Collector Bankin General Manager Payments Mikael Anstrin kertoo: ”Trustly on oiva kumppani Collectorille, koska sen yli valtioiden rajojen toimiva maksamisratkaisu on käytettävissä kaikilla markkina-alueillamme. Sen laaja kattavuus mahdollistaa laajenemisen uusille maantieteellisille alueilla. Lisäksi Trustlyn erittäin tehokkaasta toiminnasta on operatiivista hyötyä kumppanuudelle. Olemme innoissamme voidessamme tarjota Trustlyn ratkaisua kauppiaillemme.”

Trustlyn Chief Commercial Officer Johan Nord kertoo: ”Olemme iloisia Collector-kumppanuudesta, koska pääsemme tarjoamaan nopeaa, helppoa ja suojattua pankkitililtä maksamisratkaisua sadoille sen kauppiasasiakkaille. Kumppanuus sointuu strategiaamme tarjota parasta, monikäyttöisintä ja sekä maksupalvelutarjoajille että kauppiaille helppokäyttöisintä pankkitililtä maksamisratkaisua markkina-alueillamme.

*1 PostNord, E-Commerce in the Nordics, 2018.
*2 Worldpay, Global Payments Report, 2018.
*3 Trustly, Rethink your refunds, perfect your payments: How to unlock customer loyalty in eCommerce, 2018.

Tietoa Trustlysta
Vuonna 2008 perustettu Trustly Group AB on ruotsalainen rahoitusteknologiayritys, joka tekee verkkopankkimaksamisen nopeaksi, helpoksi ja turvalliseksi. Tämä yritys tarjoaa kansainvälisiä maksupalveluja kuluttajien pankkitileiltä ja -tileille yli 3000 pankissa 29 markkina-alueella Euroopassa toimien maksujenvälittäjänä yritysten ja kuluttajien välillä verkkokaupassa, matkailualalla, pelaamisessa ja rahoituspalveluissa. Vuosina 2017, 2018 ja 2019 Financial Times on ottanut Trustlyn FT1000-listalleen yhtenä Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä. Vuonna 2017 London Stock Exchange valitsi Trustlyn yhdeksi Euroopan mielenkiintoisimmista ja nopeimmin kasvavista yrityksistä.

Trustlylla on 300 työntekijää. Yrityksen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa, ja sillä on aluekonttorit Suomessa, Espanjassa, Maltalla, Saksassa ja Isossa-Britanniassa. Trustly on Ruotsin Finanssivalvonnan valtuuttama ja valvoma maksulaitos. Lisätietoja on osoitteessa www.trustly.com.

Tietoa Collectorista
Collector on innovatiivinen verkossa toimiva rajattuja kohderyhmiä palveleva pankki, joka tarjoaa rahoitusratkaisuja yksityishenkilö- ja yritysasiakkaille. Sen liiketoiminta koostuu Retail- ja Corporate-segmenteistä. Retail-segmentti myöntää lainoja yksityishenkilöille, tarjoaa laskutus- ja osamaksupalveluita verkkokaupoille ja muille myymälöille, tarjoaa luottokorttipalveluita ja ottaa vastaan talletuksia. Corporate-segmentti myöntää asuntolainoja, factoring- ja yritysrahoitusta lähinnä pienille ja keskisuurille yrityksille, perintäpalveluita asiakkaittensa toimeksiannosta ja erääntyneiden saatavien ostamista.

Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Göteborgissa (pääkonttori), Tukholmassa, Helsingissä ja Oslossa. Konserni koostuu emoyhtiö Collector AB:stä (Oyj), sen kokonaan omistamasta tytäryrityksestä Collector Bank AB:sta, jossa pääosa liiketoiminnasta tapahtuu, Colligent Inkasso AB:sta, Colligent Norge AS:stä, joka tarjoaa yrityksille esimerkiksi perintäpalveluita, ja Collector Ventures 1 KB:stä, joka sijoittaa Fintech-alaan. Collector AB (Oyj) noteerataan Nasdaq Stockholm -pörssissä.