MobilePaylla voi maksaa myös 50 euron lähimaksurajan ylittävät ostokset koskematta käteiseen, kortteihin tai maksupäätteeseen

Maksutapojen hygieenisyyden ja monipuolisuuden rooli on kasvanut entisestään koronaviruksen leviämisen myötä. MobilePayn käyttäjät voivat maksaa ostoksensa kassalla hygieenisesti ilman 50 euron lähimaksurajaa jo lähes kaikissa Suomen päivittäistavarakaupoissa. Sovellukseen saa liitettyä kätevästi myös kanta-asiakaskortit.

Maksutapojen hygieenisyys ja käteisen välttäminen ovat herättäneet laajasti keskustelua pandemia-aikana. Päivittäistavarakaupoissa tehdään valtavasti töitä asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi, ja myös asiakkaat voivat kantaa kortensa kekoon valitsemalla hygieenisen ja turvallisen mobiilimaksun käteisen sijaan.

Mobiilimaksamiseen vaadittava sovellus ja korttitiedot löytyvät jo yli 1,3 miljoonan suomalaisen puhelimesta MobilePay-sovelluksen myötä. Maksusovellus ei ole pankkisidonnainen, vaan on saatavilla kaikille asiakkaille pankista riippumatta. 

Poikkeusajat näkyvät myös sovelluksen käyttöluvuissa: kassalla MobilePayta käyttävien keskiostos on kasvanut 41 % ja keskimääräinen transaktioiden määrä taas lisääntynyt lähes 10 % alkuvuoteen verrattuna.

Mobiilimaksun selkeä etu verrattuna maksukorttien lähimaksuominaisuuteen on sen maksurajattomuus. Kun ruokakaupassa käymisen väliä harvennetaan, myös kertaostosten summat kasvavat, eikä maksukortin 50 euron lähimaksuraja välttämättä riitä kattamaan ostosten loppusummaa. Lähimaksurajan ylittyminen ja satunnaiset pin-koodin kyselyt aiheuttavat turhaa maksupäätteen näppäilyä, jotka voidaan välttää mobiilimaksamisella, sillä tunnistautuminen tapahtuu oman puhelimen kasvontunnistuksen, sormenjäljen tai tunnusluvun kautta. 

MobilePaylla maksettaessa varsinaisia vuosi- tai vuorokausirajoja ei ole, vaan maksu tapahtuu valitun maksukortin käyttörajojen puitteissa.

“Mobiilimaksaminen onnistuu kassalla käteistä, maksukortteja ja maksupäätettä koskematta ostosten loppusummasta riippumatta, tuomalla kännykkä maksupäätteen lähelle. Esimerkiksi pin-koodia ei maksupäätteellä kysytä, sillä tunnistaminen tapahtuu omalla kännykällä sovellusta avattaessa. Haluamme muistuttaa ihmisiä tästä vaihtoehdosta, sillä useat suomalaiset eivät tutkimusten mukaan vielä tiedosta sen olemassaoloa.” toteaa MobilePayn vt. toimitusjohtaja Noona Puusniekka.

Mobiilimaksaminen onnistuu jo valtaosassa Suomen kaupoista. MobilePaylla voi maksaa ostokset kassalla lähes 80 % päivittäistavarakaupoissa, kuten kaikissa K- ja S-ryhmän ruokakaupoissa. Myös kanta-asiakkuuskortit saa liitettyä sovellukseen, jonka jälkeen jäsenedut kerääntyvät automaattisesti samalla, kun maksaa MobilePaylla. 

Näin maksat MobilePay-sovelluksella kassalla

Mobiilimaksaminen on mutkatonta – MobilePayn käyttäjät voivat maksaa ostoksensa yhdellä pyyhkäisyllä ilman lähimaksun ylärajaa. Sovelluksen saa ladattua puhelimeen ilmaiseksi. 

  1. Varmista, että Bluetooth on päällä ja Android-laitteella myös sijaintipalvelut.
  2. Yhdistä MobilePay maksupäätteeseen viemällä puhelimesi maksupäätteen lähelle.
  3. Summa tulee puhelimesi näytölle, kun kassamyyjä on lukenut kaikki ostoksesi.
  4. Maksa ostoksesi pyyhkäisemällä.
  5. Jos sinulla on Bonus- tai Plussa-jäsenyys, se kannattaa aktivoida sovelluksessa, jotta jäsenedut kertyvät maksun yhteydessä.

Omia maksurajojaan ja niiden kehitystä voi seurata kätevästi suoraan MobilePaysta kohdasta Valikko > Asetukset (ratassymboli oikeassa yläkulmassa) > Maksurajat.

Tarkempi ohjeistus MobilePayn käyttöön kaupan kassalla löytyy täältä: https://www.mobilepay.fi/kayttajille/maksa-kassalla