Näin saat WordPressin sivustohaut näkymään Google Analyticsissä

Sivuston sisäinen haku on loistava tapa ottaa selvää mitä käyttäjät haluavat sivustolta löytää. Erityisesti verkkokaupoille sivustohakujen analysointi on tarpeellista, sillä se antaa ideoita esimerkiksi etusivun tuotenostoihin tai valikkorakenteen parantamiseen.

Oletusarvoisesti WordPress-sivustojen sivustohaut eivät näy Google Analyticsissä. Ominaisuus on kuitenkin helppo aktivoida, joten se kannattaa tehdä jos hakutoiminto on sivustolla olennaisessa roolissa.

1. Kirjaudu Analyticsiin järjestelmävalvojana ja etsi sivusto jolle haluat aktivoida hakuanalytiikan.

wordpress haku ja analytics

2. Avaa Näkymän asetukset ja selaa välilehteä alemmas kohtaan Sivustohaun asetukset. Klikkaa ominaisuus päälle.

wordpress sivustohaku

3. WordPressissä sivustohaun kyselyparametri on s, joka näkyy selaimen osoiterivillä sivustohakua käytettäessä:

Screenshot 2015-03-21 14.13.03

Lisää kyselyparametri s kohtaan Kyselyparametri ja klikkaa Tallenna.

wordpress haku

4. Sivustohaut alkavat nyt tallentua Analyticsiin. Löydät haut Analyticsin välilehdeltä Käyttäytyminen -> Sivustohaut.

wordpress sivustohaku

The post Näin saat WordPressin sivustohaut näkymään Google Analyticsissä appeared first on Kirkkaus Analytics.

http://www.kirkkaus.fi/blogi/

8 vinkkiä WordPress-nopeusoptimointiin

Sivuston latausnopeus on tärkeä tekijä sekä Google-näkyvyyden että käyttäjäkokemuksen kannalta. WordPress on erinomainen julkaisujärjestelmä, mutta usein sen latausnopeus jää huomioimatta kokonaan. Runsaalla määrällä lisäosia ja suuria kuvia voi latausnopeudet nousta huomaamatta sietämättömiin lukemiin. Näillä ohjeilla voit optimoida WordPress-sivustosi latausnopeutta.

1. Analysoi sivustosi GTmetrix -työkalulla. Tämä työkalu antaa jo runsaasti vinkkejä mihin asioihin nopeudessa panostaa.

Tuloksissa kannattaa erityisesti kiinnittää huomiota nopeuteen (Page load time):

0-2 sekuntia: Erittäin nopea. Ei välttämätöntä tarvetta toimenpiteille
2-5 sekuntia: Melko nopea. Toimenpiteitä on kuitenkin hyvä tehdä.
5-8 sekuntia: Melko hidas. Toimenpiteitä on melko tärkeää tehdä.
8+ sekuntia: Erittäin hidas. Toimenpiteitä on tärkeää tehdä.

2. Vaihda webhotelli nopeampaan. Nopeusongelma voi olla usein palvelimessa, ei WordPressissä. Selvitä ettei palvelin ole pullonkaulasi.

3. Käytä kevyttä teemaa tai koodaa se itse. Valmiilla teemalla saa helposti ja nopeasti näyttävän sivuston, mutta ne ovat täynnä ominaisuuksia, joita et välttämättä tarvitse.

4. Asenna välimuistilisäosa. Välimuistilisäosalla kuten W3 Cache Plugin pystyt optimoimaan WordPressin välimuistin käyttöä. W3 Cache Plugin myös pakkaa automaattisesti esimerkiksi css-resursseja.

5. Poista lisäosat mitä et tarvitse. Lisäosien javascript- ja css-resurssit ovat tyypillisesti hyvin raskaita. Poista kaikki tarpeettomat lisäosat. P3 Plugin Performance Profiler -lisäosa auttaa löytämään resurssisyöpöt.

6. Optimoi kuvat. Pienennä kuvat jo valmiiksi koneellasi tai lisää ne WordPressiin Media -välilehden kautta. Myös Smush.it -lisäosa auttaa skaalaamisessa.

7. Siivoa tietokanta. WP-Optimize auttaa poistamaan tietokannasta mm. vanhat versiot artikkeleista.

8. Päivitä WordPress. Pitämällä WordPressin ajan tasalla vältyt sekä tietoturvaongelmilta että parannat parhaimmillaan sivuston nopeutta.

Huom! Vinkit ovat melko teknisiä, joten niiden kanssa kannattaa olla varovainen. Ota aina varmuuskopio sivustostasi ennen kuin asennat välimuistiin ja tietokantaan muutoksia tekeviä lisäosia.

The post 8 vinkkiä WordPress-nopeusoptimointiin appeared first on Kirkkaus Analytics.

http://www.kirkkaus.fi/blogi/

WordPressin siirtäminen: URLien muuttaminen SQL kyselyllä

WordPressiä siirtäessä yksi suurimmista ongelmista on saada kaikki tietokannassa olevat maininnat vanhoista url-osoitteista uusiin. Yleensä merkintöjen muuttaminen wp_options -taulusta riittää alkuun, mutta esimerkiksi kuvien ja muun median linkityksessä voi tulla myöhemmin ongelmia.

Tällä SQL kyselyllä muutat kätevästi kaikki merkinnät vanhoista url-osoitteista uusiin. Voit ajaa sen esimerkiksi PhpMyAdminin kautta. Muista luonnollisesti vaihtaa vanhan ja uuden urlin kohdalle oikeat osoitteet.

UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.vanha-url.fi', 'http://www.uusi-url.fi') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl'; 
UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.vanha-url.fi', 'http://www.uusi-url.fi'); 
UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.vanha-url.fi', 'http://www.uusi-url.fi');